- Han var en gentleman hele livet

Nyheter

Søndag kom meldingen om Johan Fredrik Dahles (82) bortgang. Den tidligere kultursjefen og høyrepolitikeren døde lørdag kveld på St. Olavs hospital i Trondheim.

Dahle betegnes som en fremtredende politiker i Oppdal, og en person som var samfunnsengasjert.

- Han var en tro og flink høyremann i Oppdal i mange år. Han er har vært en viktig bidragsyter for at vi har en forening i Oppdal. Han har også bidratt med kunnskap og livserfaring når vi har spurt om råd, svarene var gjennomtenkte og godt fundamenterte, sier Ingvill Dalseg, varaordfører i Oppdal.

Hun kjenner han som en gentleman, en varm og nær person, med glimt av mye humor.

- Det var veldig synlig for oss som kjenner paret Johan og Eli, at han var en gentleman hele livet. Når Eli kom hjem fra kommunestyremøter, så laget han middag til henne. Det kunne riktignok være Fjordland, men den kjærligheten de viste for hverandre var rørende og herlig for oss rundt å se, sier Dalseg.

Johan Fredrik Dahle var sentral i arbeidet med å få bygd kulturhuset i Oppdal. Han var også en av initiativtakerne til prosjektet med pilegrimsleden gjennom Oppdal, og brukte utradisjonelle måter til å skaffe penger på. Som kultursjef fikk han blant annet med seg det private næringsliv som sponsorer til prosjektet.

Dahle var med å stiftet Odd Fellow ordenen i Oppdal. For sin innsats i logen er han tildelt "Den Norske Storloges Hederstegn".