- Vi er hjelpere i andre sine hjem

Heidi Hovdal (bak fra venstre), Cathrine Lien Helmersen, Marte Selboe (foran fra venstre) og Knut Olav Gjerstad syntes det var stas å motta ukens blomst.  Foto: Katrine Silseth Naas

Nyheter

Gjengen som arbeider i Bjerkevegen og Mellomvegen har fått en ekstra påskjønnelse fra pårørende. De ønsker å gi dem ukens blomst, med tanke på den gode jobben de gjør for dem som bor der og de pårørende.

– Dette var kjempekoselig. Det er alltid koselig når noen setter pris på det vi gjør. Det er fine pårørende vi har å samarbeide med, forteller Cathrine Lien Helmersen, Marte Selboe og Heidi Hovdal til Opdalingen.

Disse tre var på jobb da Opdalingen stakk innom for å overlevere blomsten. De påpeker at denne blomsten er en påskjønnelse til alle som jobber der.

Det er mange som jobber i bofellesskapet. Bofellesskapet består av en avdeling med hus i Bjerkehagen og i Mellomvegen. Det er i dag til sammen tolv personer som bor i bofellesskapet.

– Hvordan er det å jobbe her?

– Vi arbeider med mange fine folk. Det er ingen dag som er lik, sier Selboe.

– Vi er hjelpere i andre sine hjem og til stede i andres liv. Det handler om å skape livsglede og en meningsfull hverdag, sier Hovdal.

De har sammen jobbet her i mange år og forteller at det er ei fin arbeidsgruppe som jobber sammen.

– Det er generelt liten gjennomfart hos oss. Vi ser at folk blir her og at lærlingene kommer tilbake, sier Hovdal.

– Hva tror dere er grunnen for det?

– Det er nok flere faktorer som spiller inn, men en av grunnene er nok at det er et godt arbeidsmiljø her. I tillegg får man utvikle seg og å lære mye nytt. Man får en god variasjon i jobbhverdagen, sier Lien Helmersen.

Når de får vite begrunnelsen for hvorfor noen ønsker å gi dem ukens blomst, blir de helt rørt.

– Man blir jo nesten satt ut. De er utrolig flinke til å si det i hverdagen også og det blir en motivasjon for oss til å fortsette med det vi har gjort, sier Hovdal.

– Det gjør noe med oss når vi får slike tilbakemeldinger som dette. Ord er en ting, men handling er noe helt annet, sier de.

– Hva gjør dere om dagene?

– Vi gjør ikke noe annerledes enn vi selv ville ha gjort. Vi har et fokus på at dagene skal være meningsfulle og legge til rette for flere aktiviteter. Vi bruker mye av oss selv og vi skal være til stede for dem som trenger det, sier de.