Vil gi ungdomsrådet møte- og talerett i kommunestyremøter

Delegasjonen fra Oppdal Senterparti som var på fylkesårsmøte i helga. Magnus Grøtan Heggstad (t.v), Arne Braut, Geir Arild Espnes, Ola Husa Risan og John Torve. Fylkesleder Gunn Iversen Stokke foran.  Foto: Privat

Vi må få med ungdomsrådet i de kommunale prosessene. Dette er noe vi også har diskutert lokalt og noe vi skal arbeide for i neste periode. Ola Husa Risan

Nyheter

Oppdal Senterparti deltok i helgen på fylkesårsmøte i Trøndelag Senterparti. Oppdals delegasjon besto av ordførerkandidat og fylkesstyremedlem Geir Arild Espnes, lokallagsleder John Torve, gruppeleder Ola Husa Risan og lokallagsutsending Magnus Grøtan Heggstad og Arne Braut.

– I helgen har vi utformet mye god politikk og hatt gode diskusjoner. Vi har blant annet vedtatt sju resolusjoner. Senterpartiet har utformet en program med mange spennende og fremoverlente saker. To saker som vi kan trekke frem som særlig gledelig er et vedtak om at vi skal holde trykket opp på å få totimers frekvens på Dovrebanen mellom Trondheim og Oslo, sier Ola Husa Risan.

De ønsker også å legge til rette for at en eller flere representanter fra alle ungdomsråd får tale, – samt møterett i kommunens høyeste organ.

– Vi må få med ungdomsrådet i de kommunale prosessene. Dette er noe vi også har diskutert lokalt og noe vi skal arbeide for i neste periode. Det er nå gledelig at vi har fått det inn i fylkestingsprogrammet, sier Husa Risan til Opdalingen.

Ungdomsrådet i Oppdal er svært engasjert i bygda og ønsker å sette sitt preg på framtiden.

– Tidligere har ungdomsrådet kommet med uttalelser til kommunestyremøtet når kommunestyret har bedt om det. En viktig essens i det hele er å skape engasjement i ungdomsrådet, sier han.

– Hva vil du si om ungdomsrådet her i Oppdal?

– Her i Oppdal jobber ungdomsrådet veldig bra og det har vi blant annet sett når det kom til trafikksikkerhetsplanen. Ungdomsrådsleder Ola Vollan tok turen til kommunestyremøtet for å få med seg behandlingen av den saken og det sier mye om engasjementet som finnes, sier han.

Husa Risan sier at det er viktig å lytte til ungdommen.

– Dette er en fin måte for ungdommen å lære seg det politiske systemet og hvordan det fungerer. Jeg tror dette kan være med å bygge opp under ungdommenes politiske engasjement, sier han.

Ungdomsrådsleder Ola Vollan (14) jubler over vedtaket som Trøndelag Sp har vedtatt til fylkestingsprogrammet.

– Dette er kjempebra og dette mener jeg at ungdomsrådet bør få. Dette vil være en fin arena for oss å si til politikerne hva vi mener og samtidig komme med forslag og innspill, sier Vollan til Opdalingen.

– Jeg håper dette blir tatt godt imot av ungdommen i Oppdal. Vi håper at dette er noe vi kan få inn i vedtektene til ungdomsrådet for neste periode og at flere parti i Oppdal ønsker å gå inn for det, sier Husa Risan.

Ungdomsrådsleder Ola Vollan (14).  Foto: Katrine Silseth Naas