– Vi kommer oss fint fra A til B uten russebil

Inspirert av den siste «Mamma Mia» filmen er de klar for å feire 13-års skolegang.

Eline Aune Bøe (t.v), Agne Furunes, Anna Aune Bøe, Mia Norheim, Nina Aune og Malin Foss tar seg gjennom russetiden til fots.Maren Frigaard, Hans Wolden, Sara Holmen og Sarah Skogrand var ikke til stede da bildet ble tatt.  Foto: Katrine Silseth Naas

Nyheter

Donna & the Dynamos 2019


Medlemmer: Eline Aune Bøe, Anna Aune Bøe, Malin Foss, Mia Norheim, Nina Aune, Agne Furunes, Maren Frigaard, Hans Wolden, Sara Holmen og Sarah Skogrand.

Vandrerussen i Oppdal trives godt med å ikke være en del av en russebil. De forteller at russetiden har så langt vært veldig bra og samholdet blant russen er veldig bra.

- Det er alltid noe som skjer og når noen skal finne på noe, blir stort sett alle med. Samholdet blant oss er allerede bra og vi kommer tettere nå som det er russetid, sier de.

Økonomi i fokus

Å endelig kunne kle seg i de røde, ikoniske buksene, er noe de har gledd seg til i flere år.

- Allerede da jeg gikk på barne- og ungdomsskolen, så gledet jeg meg til jeg selv ble russ, sier Nina Aune.

De sier at de ikke har vært gruppen som har vært mest på. Noen har planlagt russetiden over flere år. For denne gjengen var økonomi et sentralt tema i diskusjonen om de skulle ha bil eller ikke.

- Vi er ti personer, så vi hadde ikke fått kjørt en vanlig van uansett. Og vi har tenkt om det virkelig er verdt å bruke så mye penger på en bil. Vi angrer i hvertfall ikke på at vi tok det valget som vi gjorde, sier de.

Selv om de er vandreruss, så har de alltids rulleplass med de andre russebilene. I tillegg har de egne biler, så de kommer seg rundt på det som skjer.

- Hvor mye har dere brukt på russetiden per dags dato?

- Klærne koster litt og i tillegg koster hotell, reise og billetter til landstreffene. Så så langt har vi kanskje brukt et par tusen kroner per hode, sier de.

ABBA-inspirert

Navnet Donna & the Dynamos er et velkjent navn for alle som har sett de to «Mamma Mia» filmene. Den siste kom på kino i fjor sommer og det er der gjengen har hentet inspirasjon fra.

- Alle er glad i ABBA og i musikken. Begge revysjefene er på gruppa vår og de er ekstra glade i musikaler og derfor passet dette navnet veldig bra, sier de.

- Hvilke forventninger har dere til russetiden?

- Vi forventer at det skal bli veldig gøy og at det blir lite søvn. Å sove kan vi gjøre etter russetiden. Vi skal i tillegg til Lillehammer, så det blir veldig artig, sier de.

Fremover vil det skje ting stort sett hver dag. De gleder seg spesielt til 16.mai kampen på Lerkendal og til Landstreffet på Lillehammer i helga.