- Jeg har aldri opplevd at Gunn Kristin ikke kan gi et svar

Nyheter

Gunn Kristin Hagen jobber i resepsjonen/på kontoret ved Oppdal ungdomsskole og har ansvar for å hjelpe både elever og ansatte med både det ene og det andre.

Arbeidsoppgavene varierer fra å plastring av elever og reparasjon av kopimaskiner til regnskap og ledermøter. Hagen sitter nemlig i skolens lederstab, under tittelen fagleder.

- Den variasjonen passer meg midt i blinken, smiler hun.

- Blid og hjelpsom

Hennes kolleger er så fornøyde med jobben hun gjør, at de valgte å gå til Opdalingen med tips om at hun fortjener ukens blomst.

- Gunn Kristin er veldig blid og hjelpsom. Jeg har aldri opplevd at hun ikke kan gi et svar på noen ting. Sånn skal servicepersonale være, mener jeg. Jeg tror du kan spørre hvem som helst på skolen og så er alle enige i den påstanden, sier tipseren i sin begrunnelse.

Selv mener Hagen at det «går av seg selv» å være blid og imøtekommende på en så hyggelig arbeidsplass som Oppdal ungdomsskole.

Prat og latter

- Skolen er kjent for sitt gode arbeidsmiljø. I lunsjpausene, hvor 30-35 personer samles på pauserommet, så er det for eksempel veldig sjelden vi ser en mobiltelefon. Det er ingen som sitter med nesa ned i mobilen, men praten går og latteren runger, sier hun og tilføyer:

- Skolen har gått gjennom et generasjonsskifte, hvor en stor andel pensjonister gikk av. Vi har senka snittalderen i staben betydelig siden jeg begynte der, men miljøet holder seg veldig bra uansett. Det er noe som sitter i veggene.

Valgte bort regnskap

I høst har hun jobbet ved skolen i 20 år. Ved siden av 80-prosentstillingen på skolen, jobber Gunn Kristin en dag i uka som regnskapsfører ved ektemann Bjørn Atle Hagens firma Hagenbygg. Der har hun vært siden bedriften ble etablert i 1998.

Hagen studerte markedsføring ved Trondheim økonomiske høgskole.

- Markedsføringsutdannelsen min har jeg ikke brukt hverken før eller senere. Jeg valgte bort regnskap, men det fikk jeg tilbake midt i maska, for det er det jeg har jobbet med hele veien.

- Rimelig hektisk

- Tipseren vår har aldri opplevd at du ikke har hatt svar på det vedkommende har lurt på?

- Åhoi! Nå har jeg jobbet der i 20 år, så jeg begynner å kjenne skolen. Da bør jeg kanskje kunne det meste. Om jeg ikke kan svare på noe der og da, så har jeg kanskje evnen til å søke opp den kunnskapen som etterspørres.

- Føler du det krydrer hverdagen å veksle mellom to jobber?

- Nja, på godt og vondt. Hos Hagenbygg sitter jeg med alt som har å gjøre med regnskap, fakturering, lønn- og momsutbetalinger. Når årsoppgjøret kommer i januar, så er det rimelig hektisk i en periode. Jeg har flere ganger vurdert om det er nødvendig å ha to jobber.

Kommer dagen der hun må velge, forsikrer hun om at hun fortsetter på ungdomsskolen.

- Jeg prøvde et år hos Hagenbygg på fulltid, og da savnet jeg ungdomsskolen. Jeg savnet menneskene. Det blir litt ensomt å jobbe på kontoret her, synes jeg.