Bekymret for E6-utbygging sør for Trondheim

Ordførerne i Rennebu, Midtre Gauldal og Melhus er redd for at E6-prosjektet kanbli lagt på vent.

Ordfører Ola Øie er bekymret for E6-utbyggingen sør for Trondheim.  Foto: Jan Inge Flå

Nyheter

Ordførerne i Rennebu, Midtre Gauldal og Melhus er sterkt bekymret over at Stortinget velger å utsette et nødvendig vedtak for å komme i gang med bygging av ny E6 sør for Trondheim. Det sier Ola Øie, ordfører i Rennebu, Sivert Moen, ordfører i Midtre Gauldal og Gunnar Krogstad, ordfører i Melhus i en pressemelding.


Stortinget utsetter avstemmingen om bompenger på Melhus-Ulsberg

Stortinget skulle onsdag vedta to store og delvis bompengefinansierte veiprosjekter, men avstemningene er utsatt.

 

- Bompengespill i Frp

Denne uken ble avstemmingen om E6 Ulsberg-Melhus utsatt, etter stor uro og krisemøte i Frp om bompengemotstanden. Det liker de tre ordførerne dårlig.

- Jeg håper virkelig ikke at de surrer til det store arbeidet som er lagt ned. Det vil være svært beklagelig om vi blir skadelidende av bompengespillet i Frp, sier Øie til Opdalingen. Han refererer blant annet til den omfattende jobben kommunene har hatt med å behandle veilinjen og Nye Veiers omfattende kuttkrav. Kommunene har også gått med på bompengeforslaget fra statens eget utbyggingsselskap, Nye Veier. Det er behandlingen av dette som nå er utsatt i Stortinget.

- Fiks det!

- Vi har jobbet veldig hardt med reguleringsplanen. Det vil være veldig synd om et taktisk spill skal bli utslagsgivende nå som vi er på oppløpssiden, sier Øie. Han har ett ønske overfor regjeringspartiene:

- Fiks det! Til sjuende og sist er det Erna Solberg som er ansvarlig for uroen. Jeg skjønner ikke at det går an å skape så mye rot, sier rennebuordføreren. Han minner om at Frp har hatt både finansministeren og samferdselsministeren i seks år.

- Da bør det gå an å ha en tydelig og forutsigbar politikk, sier Øie til Opdalingen.

Finansieringen mangler

Kommunestyrene i de Rennebu, Midtre Gauldal og Melhus har fulgt opp Nye Veiers anbefalinger når det gjelder omreguleringer for å få ned kostnadene og få opp den samfunnsøkonomiske nytten.

- Dette har vært tunge og krevende prosesser, men vi har lagt godviljen til for å komme i mål. Vi har gjennom dette arbeidet oppnådd å få endret prioriteringen av utbygging av E6 sør for Trondheim, slik at byggestart for strekningen nå er planlagt til høsten 2019. Dette forutsetter imidlertid at Stortinget vedtar finansieringen nå før sommerferien, sier de.

Høyre: - Vi beholder framdriften for E6

Stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth for Høyre avviser at det er noen som helst fare for at E6 i Trøndelag vil bli utsatt.

- Jeg kan berolige med at sakene blir behandlet og vedtatt før sommeren. Det betyr at vi beholder framdriften for E6 for Trondheim, sier Lønseth. Hun forklarer utsettelsen i Stortinget med at man ønsker én felles debatt for de tre veiutbyggingene som skal behandles.

- Dette er en rent praktisk ordning. Det er best å behandle de tre bompengeproposisjonene på samme dag og i samme debatt, sier Lønseth.

- Handler utsettelsen også om bompengeuroen i Frp, og at man ikke ønsker å vedta nye bompengeprosjekter samtidig som krisemøtet?

- Siv Jensen sa på pressekonferansen at de skal stemme for disse tre prosjektene.


Bompengene i Rennebu skapte heftig debatt i Stortinget

Frp fikk kjørt seg etter at de støttet innkreving av 15 milliarder kroner i bompenger.Mener E6-planer vil rasere næringslivet

Mener alternativ sør i påkoblingssaken E6/Fv 700 i Berkåk sentrum vil rasere et helt samfunn.