Duket for første sprengning i Ulsberg-Vindåsliene-prosjektet

Den første salven på ny E6 skal skytes ut i morgen.

Her vil morgendagens sprenging for ny E6 finne sted.  Foto: Skjermdump Google Maps

Nyheter

I morgen skal den aller første salven skytes ut i utbyggingen av E6 Ulsberg-Vindåsliene. Dette blir ved Solheim Gård, mellom Skauma og Stavåa. Beboere i området allerede varslet.

Det opplyser Nye Veier i en pressemelding. Linn Herredsvela i Nye Veier opplyser at publikum kan abonnere på sprengningsvarsel i forbindelse med utbyggingen av ny E6.

- De kan registrere seg via denne linken. Hvis de registrerer seg her, vil de få sms-varsel cirka to timer før sprengning, sier hun.

Nye Veier bygger ny E6 fra Ulsberg (Rennebu kommune) til Vindåsliene (Midtre Gauldal kommune). Veistrekningen er 25 km og skal i all hovedsak bygges som firefelts motorvei med fartsgrense 110 km/t. Byggestart er i 2020 og planen er at hele strekningen skal åpnes i 2023. Utbyggingen får stor betydning for fremkommelighet og trafikksikkerhet fordi den avløser en strekning med lav standard og høy ulykkesrisiko.


Lokal aktør sikret seg kontrakt med veiutbyggerne

Det begynner allerede å "dryppe på klokkeren" i forbindelse med byggingen av ny E6 gjennom Rennebu.- Dyktige gutter med gode holdninger

To lærlinger jobber med å rydde trasé for ny E6 gjennom Rennebu. Fredag gikk de opp til fagprøve i skogbruk.Ordføreren fikk æren av å starte byggingen av ny E6

Ola Øie tok seg av det første treet, så da står det bare 300 000 trær igjen å felle på strekningen som blir til firefelts motorvei gjennom Rennebu.