Spar Oppdal: Da Opdalingen kontaktet daglig leder ved Spar Oppdal, Gro Myran, og informerte om at hennes bedrift er nominert til Næringslivsprisen 2015 ble det stille i den andre enden av røret.

– Jeg ble litt målløs nå. Men det er kjempekoselig å få denne nyheten, sier Myran.

Spar-butikken i Oppdal har den siste tiden hatt god framgang.

– Vi har en positivt utvikling omsetningsmessig. Det er vi godt fornøyde med, forteller hun.

Den daglige lederen tror mye av den økte omsetningen først og fremst skyldes salget av matpakker til sultne lunsjkunder.

– Vi har mange kunder innom her ved lunsjtider. Vi har en portugisisk kokk på kjøkkenet og det går mye av varm mat og nistepakker. Det er nok her vi skiller oss ut fra de andre butikkene i Oppdal, sier hun.

– Mange om beinet

Myran forteller at det for tiden går mye av rakfisk fra Valdres og ferskt lammekjøtt.

– Høsten er ei trivelig mattid og vi selger mye av de nevnte varene, sier hun.

I Oppdal sentrum er det stor konkurranse blant matvarekjedene. Spar må konkurrere mot både Rema 1000, Kiwi, Coop Mega og Bunnpris. Den kampen.

– Det er mange om beinet her. Men det er nok takket være hyttefolket og turistene som gjør at vi kan ha så mange butikker her, forteller oppdalingen.

Spent på neste sommer

Det har vært mye snakk om effekten byggingen av nye E6 har hatt på salget til forretningene i Oppdal.

– Det har vært litt turbulent i sentrum under veiarbeidet, men det har nok slått positivt ut for oss. Vi er strategisk plassert og har gode muligheter for parkering, sier Myran.

Butikksjefen på Spar forteller at hun er mer spent på turistsesongen neste sommer. I år har bobilene og campingvognene kjørt forbi butikken hennes. Det blir det mindre av neste sommer.

– Vi får nok en del utfordringer knyttet til turistene neste år. Det er klart det blir roligere trafikk på gamle E6. Det blir spennende å se, sier hun.

Godt arbeidsmiljø

Oppdalingen har en variert arbeidsdag. Hun sitter ikke bare på kontoret og fører lønninger, betaler regninger eller setter på vaktlister.

– Jeg gjør alt av vanlig butikkdrift. Står i kassa, lemper inn varer i hyllene og priser varene, forteller Myran.

Per dags dato har matvarebutikken ti ansatte, og Myran forteller at det er et godt arbeidsmiljø blant de ansatte.

– Vi har et stort spenn i alder og kjønn. Det synes jeg er veldig positivt. Det er slutt på den tida der det var damer på bunnen og en herre på toppen, sier hun.

Smøreblid: Daglig leder ved Spar Oppdal, Gro Myran, ble så glad for å være nominert til Næringslivsprisen 2015 at hun hadde problemer med å sette ord på følelsene sine.