Mandag stemte rundt 250 elever ved Oppdal videregående skole på departiene og kandidatene de mener bør få makt under åretslokalvalg.

- Skolevalget har alltid vist en tendens i samfunnet påhvordan det ordinære valget vil ende, sier faglærer for politikk ogmenneskerettigheter, Inger Beate Sundseth.

Ved OVS er det i årelever fra studiespesialisering 3. året som har fått ansvaret forskolevalget. Disse elevene fordyper seg i faget politikk ogmenneskerettigheter.

- Jeg håper elevene føler at det erlitt høytidsstemning over dette. Selv om dette ikke er reelt, erdet mange som stemmer for første gang og kan dra nytte av det, sierSundseth.

Resultatet fra årets skolevalgved OVS blir offentliggjort førstkommende onsdag.

Skole og fritidstilbud

Lena Marie Eriksen Fjellstad (18) og Eivind Nyvold(18) er to av elevene som valgte å fordype seg i politikk. Ikkebare stemmer de ved skolevalget, de er også gamle nok til å stemmeunder høstens ordinære valg.

- Jeg liker å holde på meduteaktiviteter på fritiden. Derfor stemmer jeg på partiet som eropptatt av å bedre fritidstilbudet i Oppdal, sier Eriksen Fjellstadog nevner ny skatepark som et av tiltakene hun ønsker å se.

Nyvoldsynes skolepolitikk er viktigst når han går til.

- Jeg stemmer påpolitikerne som vil gjøre ting bedre for skolen. Vi som gårstudieforberedende har blant annet få fordypningsfag å velgemellom. Det må bli bedre, sier 18-åringen.

- Kan lære mye av skolevalget

Klassekameratene synes politkk er interessant og synes skolevalget er viktig.

- Deter bra at de som er under 18 år får prøvd stemmeprosessen.Selv om det ikke er reelt, kan vi lære mye av skolevalget, sierEriksen Fjellstad.

Nyvold er enig. Han gleder seg samtidig til åstemme ved det ordinære valget.

- Det er bra å kunne få påvirkehvem som blir valgt. Kanskje får vi noen endringer som er bra forkommunen, sier Nyvold.