Flere politikere i formannskapet var kritiske til den økonomiske driften av sportsarrangementet Enern, men formannskapet gikk med på ordførerens forslag å innfri søknaden om krisehjelp på 200.000 kroner.

Forslaget ble først lagt fram av ordføreren, men i løpet av debatten ble man enige om at forslaget skulle fremmes som et felles forslag fra formannskapet som så enstemmig vedtok støtten.

Rådmannen la i utgangspunktet opp til en støtte på 100.000 kroner som var halvparten av det Enern ba om i søknaden til kommunen.

Flere av politikerne tok opp det faktum at Enern har gått med underskudd i alle år og at kommunen gang på gang har bidratt med økonomisk støtte.

Det ble også fremhevet at næringslivet i Oppdal bør komme mer på banen for å støtte opp om arrangementene som bidrar med positive økonomiske ringvirkninger for handelsstanden i distriktet. Representanten Tor Snøve (Ap) luftet også tanken om at flere aktører kanskje burde bli med i stiftelsen som står bak sportsarrangementet, ikke bare Sparebank1 SMN.

Trygve Sande (V) etterlyste fellesgodefinansieringens rolle i det å støtte opp om Enern-arrangementene.

- Hvorfor er ikke de kommet mer på banen? spurte Sande, og beskrev organiseringen rundt fellesgodefinanseringen som et "flerhodet troll" der man ikke vet hvem som har ansvaret, hvor man skal søke penger, hva man kan søke penger til og hvorvidt det er tidsfrister for å søke om økonomisk støtte.

En av forutsetningene for å få støtten på 200.000 er at Enern må inngå et forpliktende prosjektsamarbeid for å se på den økonomisk driften i framtiden. Formannskapet krever at dette prosjektet må komme i gang i første kvartal i 2018.

I forkant av formannskapet tirsdag uttalte Frøydis Aalberg Jacobsen, lederen av stiftelsen som eier Enern Oppdal, at man ser på flere muligheter for å sikre framtidig drift.

- Det er viktig å få frem at det ikke er SpareBank1 SMN som eier Enern, uttalte hun til Opdalingen.

- Banken er bare en sponsor, forklarer Jacobsen, som også er banksjef i SpareBank1 SMN, og dermed har en hatt både som eier og sponsor av selskapet Enern AS.

Enern Oppdal AS søker Oppdal kommune om kr. 200.000  i økonomisk støtte for dekning av ekstraordinære  utgifter i 2017, der rådmannen har innstilt på å gi halvparten av det selskapet søker om.

Stiftelsen har gitt signaler om at de ikke lenger har anledning til å dekke underskudd utover det de allerede har gjort i en periode.

Jacobsen forteller at selskapet har konkrete planer for å styrke markeds- og salgsarbeidet for å øke antall deltagere på de ulike Enern-arrangementene.

- Dette er helt nødvendig for å få en sunn økonomi i selskapet, sier hun.

- Det er samtidig avgjørende at selskapet har likviditet for å kunne drive med utvikling av selskapet, legger hun til.

Jacobsen viser til at Enern AS allerede har en god markedsplan for 2018, og hun har stor tro på at det er mulig å snu økonomien i selskapet.

- Enern er kjempeviktig for hele Oppdal, så vi vil snu på alle steiner, avslutter Jacobsen, som naturligvis er spent på tirsdagens behandling i formannskapet.

Opdalingen har ikke lyktes å få en kommentar fra styreleder i Enern AS Stein Bugge, som for tiden ferierer i USA.