I det nye innovasjonsbygget som SIVA planlegger i det nye sentrumskvartalet er det planlagt et klatresenter som krever et "tårn" som vil ruve rundt 25 meter over bakkenivået.

Opdalingen har tidligere presentert planene for klatresenteret, som en del av det nye innovasjonsbygget som skal bygges mellom Aunasenteret og Møllen / Oppdal Blomserforretning.

I det aktuelle sentrumsområdet som i gjeldende reguleringsplan betegnes som BS14 er maksimum tillatt mønehøyde fastsatt til 14 meter.

Skepsis til høyden

Vi i Opdalingen har fått reaksjoner fra våre lesere på planene, som betegnes som en "vegg" midt i sentrum. En innringer, som er positiv til etableringen av et klatresenter, mener at plasseringen av et så høyt bygg midt i sentrum er en dårlig løsning.

- Dette bør legges et annet sted enn på denne tomta, mener han.

- Det er relativt få kvadratmeter av bygget som som får denne høyden, sier leder i Nasjonalparken Næringshage Tina Lihaug Selbæk til Opdalingen.

- Resten av bygget er langt lavere, kan hun fortelle.

Det er SIVA Eiendom Holding AS som som skal stå som eier av bygget. Det fremgår av en sak som skal behandles i formannskapet tirsdag.

All eiendomsvirksomhet og eiendomsinvestering i Siva, Selskapetfor industrivekst SF, er organisert i et datterselskap, Siva Holding AS. Det medfører at inngått opsjonsavtale med Siva SF må endres, slik at Siva Eiendom Holding AS blir kommunens avtalepartner når det gjelder avtalen om sentrumstomta.

Vil foreslå endring i reguleringsplan

- Uansett betyr det at det blir nødvending med en dispensasjon i byggesaken, eller at det må foretas en omregulering, forteller Selbæk.

I følge  Selbæk foreligger det nå foreløpige skisser, som skal presenteres for kommunen.

- Vi har hatt et oppstartmøte med utbyggeren, kan enhetsleder Ane Hoel i plan- og forvaltning i Oppdal kommune fortelle.

- Etter møtet har vi fått forståelse av at utbyggeren nå vil velge å legge fram et forslag om omregulering, og vil varsle berørte om oppstart av reguleringsarbeidet, forteller Hoel.

I følge Hoel er det ikke bare klatretårnet som vil kreve endringer i reguleringsplanen, da også andre deler av bygget fraviker fra bestemmelsene.

Leietakere

I tillegg til ønsket fra Oppdal klatre- og fjellsportklubb om å være med i det nye innovasjonsbygget, er det tidligere klart at sportsforretningen VPG har ønske om å etablere seg i bygget.

Ut over det vil ikke Selbæk røpe hvilke andre som er interessert.

- Men vi er i dialog med flere aktuelle leietakere om både ønsker, behov, leiepris og muligheter i bygget, forteller hun.

- Dette er ikke et ordinært utleiebygg for kontorer og forretninger, men et bygg der vi ønsker aktører som ønsker å være med på å bygge ut et innovasjonssenter.

- Aktører som vil presentere sin virksomhet, og som aktivt vil være med i et samarbeid om reell innovasjonsvirksomhet, forklarer hun.

Tegningene er nå i hovedsak klare, og det jobbes nå med å tilpasse prosjektet, avslutter Selbæk.