Kjøpmann Frode Ledal hos Rema 1000 var svært munter, da Opdalingen tok kontakt for å slå av en prat om handelssommeren i Oppdal. Kanskje ikke så rart, da butikken satte omsetningsrekord i juli.

- Sommeren har alltid vært en viktig periode for oss, med all turismen og alle hyttefolkene som kommer til bygda. I juli passerte vi ti millioner kroner i nettoomsetning. Det er 12,5 prosent bedre enn i fjor.

- Dette har vært en helt fenomenal sommer. Det har vært så mye folk, med både gjennomfartstrafikk og hyttefolk. Knallværet har ført til at det har gått svært mye grillmat og drikke. Det er fordelen til vi som driver i dagligvarebransjen. Kanskje slår været mer negativt ut for spesialbutikker som satser på klær og sko, når været er som det har vært i år. Mat og drikke må du jo ha, uansett vær.

Ledal tror mange har droppet sydenturene for å nyte sommerværet i Norge i stedet.

- Vi så det så fort skoleferien startet, at vi la oss på høye tall. Du kjenner jo litt på det selv også, at det behovet for å reise for å oppsøke varmen ikke er det sammen, når været er så fint i Norge. Jeg synes ikke det er rart at folk velger å bruke hyttene sine på fjellet i stedet, sier Ledal.

Også hos Intersport har de hatt en god sommer. Også sportsbutikken satte omsetningsrekord i juli.

- Vi har hatt jevnt over bra med trafikk i hele sommer. I juli hadde vi en økning på nesten 35 prosent, sammenlignet med i fjor. Og vi hadde en god juli i fjor, sier Ståle Flotten, som vikarierer som daglig leder mens sjefen sjøl, Terje Volden, er på ferie.

At Intersport utvidet lokalene sine midlertidig med de gamle Narvesen-lokalene, tror Flotten har gjort underverker.

- Vi har brukt masse energi på å få tatt i bruk Narvesen-lokalet. Nå er vi godt synlig for folk som kommer inn hovedinngangen til senteret. Det har vi fått igjen for, selv om det bare er for en kortere periode.

Flotten uttalte seg ikke om konkrete omsetningstall.

- Aunasenteret har hatt en veldig bra sommer. Vi ser at det kommer mange hyttefolk og turister og bruker senteret. Vi er svært godt fornøyde, sier senterleder Rune Fjelldal.