Gründerne Stein Kjartan Vik og Olav Skjøtskift la fram planene til Oppdal Fjellmat & Fjellfisk AS, til stor begeistring blant politikerne, i kommunestyremøtet 30. november.

Selskapet søker om et tilskudd på til sammen 700.000 kroner til utredning og delvis inndekning av kostnadene til utarbeidelse og behandlingsgebyr for reguleringsplan.

I tillegg søker selskapet om en garanti på inntil en million for lån som selskapet må ta opp i forbindelse med videre utredninger og utarbeidelse av forprosjekt.

Kommunestyret skulle i dag ta beslutning om de skulle imøtekommer søknaden eller ikke.

Bjørg Marit Sæteren (Sp) ytret sin begeistring for dette prosjektet.

- Dette er et veldig bra prosjekt, og akkurat hva det Oppdal trenger. Vi må se på hva Oppdal trenger og det er arbeidsplasser. Dette er et tiltak som kan gi mange arbeidsplasser, sier hun.

- Vi må ta vare på de som vil satse. Kommunestyret burde støtte dette, og det vil gi gode signaler til forvaltningen og investorer. Det er veldig bra at kommunen er offensiv, sier hun.

Heidi Pawlik Carlson (Krf) mener at dette prosjektet vil bety mye for Oppdal.

- Da dette prosjektet ble lagt fram under forrige kommunestyremøte, var vi alle veldig positive til prosjektet, og det tror jeg vi alle er i dag også. Dette er et prosjekt som vil gi utrolig store ringvirkninger for bygda vår. Det er veldig lenge siden vi har hatt et slikt prosjekt på denne størrelsen og av et slikt omfang. Det er utrolig morsomt å se at det går an, og det er veldig viktig at vi er med på å støtte opp om dette prosjektet, slik at det blir en suksess, sier Tor Snøve (Ap).

Stein Lauritzen (Sp) mener en støtte til dette prosjektet, er veldig godt bruk av næringsfondet.

- Det er lagt ned mye tid og ressurser privat til dette prosjektet. Jeg er veldig positiv til prosjektet og å bruke en million av næringsfondet som støtte til prosjektet, er god bruk av fondet, sier han.

Sigmund Fostad (FrP) la fram et alternativt forslag i saken. Det ble stemt mellom rådmannens tilrådning og Fostads forslag. Rådmannens tilrådning ble vedtatt. Sigmund Fostad stemte i mot.

Rådmannens tilråding:Saksdokumenter forelå som nevnt i saksinnledningen. Kommunestyret viser til søknad og presentasjon fra Oppdal Fjellmat & Fjellfisk AS, og imøtekommer søknad datert 25.11.2016 med tilsagn om kr. 1 000 000,- i tilskudd.

Tilskudd kan gis fordi kommunestyret har tro på at prosjektet skal lykkes og at anlegget ved oppstart vil gi mange arbeidsplasser. Kommunestyret er ikke kjent med at det foreligger støtte fra andre offentlige instanser utover denne søknaden, jf. EØS-avtalens regler. Tilskuddet finansieres ved bruk av næringsfondet.

Søknad om garanti/simpel kausjon for låneopptak imøtekommes ikke, jfr. Kommunelovens §51 nr. 2.