Noen timer tidligere hadde den norske curlingduoen gjort flere stygge feil og tapt 3–9 for kineserne i siste grunnspillkamp. De lot seg ikke prege av det, og i vinn-eller-forsvinn-kampen var det kineserne som gjorde de avgjørende feilene.

Til slutt var det Norge som kunne juble for semifinaleplass etter 9-7-seier.

– Dette var kjempebra. Vi spilte en superkamp og klarte å holde nervene i sjakk. Vi fikk tilbake den gnisten vi hadde tidligere i uka, sa Nedregotten til Eurosport.

Avgjort

Den kinesiske duoen Wang Rui og Ba Dexin kom best i gang i skillekampen med to poeng i første omgang, men Norge slo tilbake med tre i den neste.

Det ble starten på en spennende duell der lagene vekslet på å lede inntil Norge langt på vei avgjorde med fire poeng i 6. omgang. Det skjedde etter at kinesernes siste stein i omgangen misset helt og forsvant tvers gjennom boet.

Da Skaslien satte siste stein inn til fire norske poeng, ble 4-5 til 8-5 med bare to omganger igjen. Kina tok to poeng i den neste, men med siste stein i 8. og siste omgang trygget de norske seieren.

Underdog

Skaslien og Nedregotten innledet turneringen knallsterkt med seier over det canadiske laget som er motstander i semifinalen mandag. Det er Canadas eneste tap så langt i turneringen.

– Vi er underdog i semifinalen, men hvis vi har den samme gnisten som vi hadde i dag kan vi klare det igjen. Det er skummelt å snakke om gull nå, men jeg tenker jo på det, sier Nedregotten til TV-kanalen.

Norge vant fire av sine fem første kamper, men tapte stygt i de to siste kampene i grunnspillet. Begge ganger ville en seier sikret semifinalebillett, men etter 3-10 mot USA ble det 3-9 mot Kina.

I tredje forsøk lot ikke samboerparet sjansen gå fra seg, og mandag kan de sikre OL-medaljer. Lykkes ikke det, får de en ny sjanse i bronsekampen tirsdag.

Sveits møter OAR i den andre semifinalen mandag.