Omtrent 200 syklister i alle aldre og med nær sagt all slags utstyr, pleier å delta på sykkelkarussellen i Rennebu. Sykkeltrimmen er et utpreget lavterskeltilbud, forteller Arild Bruheim, leder for trim- og sykkelgruppa i Rennebu idrettslag.

- Konseptet er enkelt; folk møter opp og sykler en runde, sier han.

Sykkelkarusellen i Rennebu vil foregå fire søndager på rad, og årets første har start og mål ved Jutulstuggu på Stamnan førstkommende søndag.

- Folk sykler egentlig så langt de vil, dette er i første rekke et sosialt tilbud for alle aldersgrupper, sier Bruheim.

Bruheim drar på det når temaet el-sykkel kommer på bane, men er det lavterskel, så er det lavterskel.

- Ja, el-sykkel er tillatt, under tvil. Vi står i hvert fall ikke å kontrollerer, ler han.

Lars Rokkones er fortsatt krumtappen når det gjelder sykkelkarusellen i Rennebu, og Lars og hans medhjelpere håper mange møter opp på Stamnan på søndag.

- Her vil syklistene til og med få et møte våren, sier Bruheim, med et hint til både de som bor i høyere strøk i sin egen kommune, og til naboene i sør.

Deltagelse på sykkelkarusellen gjør ikke bare godt for kropp og sjel. Det er også flotte premier å hente for de heldige.

- Arrangøren gir 6 gavekort til hver karusell, altså totalt 24 i tallet, hver på 500 kroner. I tillegg kan en heldig sykkeltrimmer vinne en flunkende ny sykkel, gitt av Intersport Oppdal, etter at siste karusell er ferdig, frister Arild Bruheim på vegne av arrangøren.

Sykkelkarusell i Rennebu 2018:

Søndag 22 april kl. 13.00 Stamnan, start ved JutulstugguSøndag 29 april kl. 13.00 Voll, start ved skolenSøndag 6 mai kl. 13.00 Berkåk, torgetSøndag 13 mai kl. 13.00 Berkåk, torget