Astrid beste norske i La Diagonela

Oppdalsjenta Astrid Øyre Slind sto for den beste norske prestasjonen på kvinnesiden i La Diagonela

Astrid var best av de norske kvinnene. Bildet er fra NM.  Foto: NTB

Sport

På herresiden var det de norske mennene som førte an, mens det i kvinneklassen var svenskene som gjorde det best.

Britta Johansson Norgren vant, foran Katerina Smutna.

Vår egen Astrid Øyre Slind ble beste norske kvinne på en hederlig 5. plass.

Polske Justyna Kowalczyk som er velkjent for et skiinteressert publikum kom inn på en skuffende 9. plass.

I herreklassen var det Petter Eliassen (30) som stormet inn til en ny seier i langrennslangløpet La Diagonela i Zuoz i Sveits lørdag.

TeamLeasePlan Go-løperen kvittet seg med sin tidligere landslagskollega Tord Asle Gjerdalen fra Team Santander på de aller siste meterne av Ski Classics-løpet.

Trønderen Eliassen var i egen klasse i langløpssirkuset sist sesong, og han har startet sterkt også denne sesongen. Han vant det siste rennet i Tsjekkia med over tre minutter.

Sterk

Lørdag var han ikke like suveren, men likevel klart best i det 50 kilometer lange klassiskløpet. Eliassen hadde vært nokså anonym fram til han staket seg vekk fra feltet med 10 kilometer igjen. Knappe to kilometer senere hadde han fått besøk av Gjerdalen, og sammen holdt de i lag helt til spurten. Der stivnet Gjerdalen, og Eliassen var 8,4 sekunder foran Gjerdalen i mål.

– Jeg hadde ingen annen tanke enn å gjøre feltet mindre da jeg rykket med ti kilometer igjen. Jeg følte meg ikke trygg før det var igjen fem meter til mål, sa Eliassen til TV 2.

Prøvde

– Jeg prøvde å ligge på bakskiene hans, men jeg hadde ikke noen sjanse til å ta ham. Han er seig, han er god, og han er altfor sterk, sa annenmann Gjerdalen.

3.-plassen gikk til Morten Eide Pedersen fra Team Exspirit. Han var 48,4 sekunder bak. Seks sekunder bak der igjen gikk Eliassens lagkamerat Anders Høst inn til 4.-plass. Gjerdalens lagkamerat Anders Aukland ble nummer fem.

Eliassen har tatt en overlegen ledelse i sammendraget med Gjerdalen på 2.-plass 115 poeng bak.

Kvinneklassen ble vunnet av svenske Britta Johansson Nygren på 2.41.06,4.