I går konkurrerte Stinius Hoseth Skjøtskift og Marit Rolvsjord i ski-klassene under Sogndal Freeride. Stinius Hoseth Skjøtskift er regjerende Norgescup-vinner og han imponerte stort i sitt løp i Sogndal.

Ifølge friflyt.no sendte Stinius Skjøtskift en stor 360 i starten av sitt run, i tillegg til et svært dropp.

Sogndal Freeride arrangeres samtidig som Fjellsportfestivalen. I frikjøring kjører løperne stort sett utenfor park med hopp og rails.

Marit Rolvsjord fikk en total poengsum på 75,7 poeng og hadde en god margin til nummer to, som var Kamilla Bratteteig.

- Både gøy og skummelt å delta

Mari Rolvsjord var veldig aktiv i frikjøringskonkurranset for noen år siden og deltok på hele Norgescupen i to-tre år. Nå er hun med i konkurranser innimellom, de som klaffer best med tiden og de hun synes virker morsomme.

- Det var både gøy og skummelt å delta på Freeride Sogndal. Vi var veldig heldig med været og kunne sitte i sola og kose oss til vi skulle kjøre. Men siden vi kjørte var ganske bratt og elementene var store, så det var vanskeligere å orientere seg enn det jeg hadde trodd, forteller hun til Opdalingen.

Hun forteller at løpet hennes startet bra og etter planen.

- Men etterhvert ble det rotete og jeg traff ikke helt på det jeg hadde tenkt å hoppe ut. Heldigvis klarte jeg delvis å holde flyten i kjøringa mi, sier hun.

- Jeg var ikke så fornøyd at jeg trodde jeg skulle vinne. Så det var veldig gøy å høre navnet sitt bli ropt opp som vinner, sier Rolvsjord til Opdalingen.

- Hva er grunnen til at du driver med frikjøring?

- Ja, si det. Hver gang jeg kjører konkurranse spør jeg meg selv hvorfor jeg gidder dette. For jeg blir ofte nervøs. Men det er alltid så godt å komme i mål, nesten uansett hvordan det har gått. Det er en sosial happening der man får stå på ski med mange fine folk som pusher. Det gjør at man får lyst til å kjøre godt på ski selv også, sier hun.

Hennes mål for sesongen er å få stått mye på ski.

- Jeg vet ikke om det blir flere konkurranser i år, men jeg slenger meg gjerne med på en konkurranse som virker morsom, sier hun.

- Løpet ble akkurat som jeg hadde planlagt

Hoseth Skjøtskift deltok for første gang i Norgescupen i fjor og der imponerte han alle med å stå igjen som sammenlagtsvinner.

Han forteller til Opdalingen at torsdagens løp gikk akkurat som han hadde planlagt.

- Det er ikke ofte alt klaffer, så er ekstra gøy når det skjer. Jeg er veldig fornøyd med at jeg kunne fortsette med samme gode resultat som i fjor. Jeg har stått veldig mye på ski i det siste, og det har tydeligvis gitt uttelling, sier oppdalingen.

- Hvilke tanker har du om årets sesong?

- Målet mitt er å kjøre så bra som mulig, og være fornøyd med egen innsats. Det hadde også vært gøy med flere gode resultat, sier han.

Han er ikke sikker på hva som blir hans neste konkurranse.

- Jeg vet ikke helt hva som blir det neste, men resten av Norgescupen blir kjørt i april. Frem til mai er det veldig mye som skjer, så skal se hva jeg får til, sier han.