Tirsdag startet Teknisk drift i Rennebu kommune brøyting av kunstgrasbanen på Berkåk. Det er tidlig, men ikke rekordtidlig. Det har nemlig forekommet at fjerningen av vinterens nedbør har startet i februar.

Nå er det ikke så voldsomme mengder med snø på Berkåk, så da passer det å ta bort det hvite teppet som dekker banen, før det eventuelt kommer mer.

- Det er smart å få vekk snøen som ligger der, for da blir det mye enklere å fjerne det som måtte komme senere, sier Olav Stavne i Ril Fotball.

Fotballgruppa i Rennebu idrettslag har i mange år hatt et godt samarbeid med Rennebu kommune. Stavne er meget tilfreds med det mangeårige samarbeidet som er etablert mellom fotballgruppa og kommunen.

- Det er kommunen som tar hovedbrøytinga nå, så får idrettslaget ta kostnadene med å fjerne senvinterens snøfall, sier han.

Det foreligger ingen umiddelbare planer om å starte utendørstreninga på kunstgras med det aller første. Det er naturlig nok været som bestemmer det også.

- Det ligger sikkert noe is i botnen, men i og med at den gamle snøen nå fjernes, fremskynder det smeltingen, sier han.

Været ut over senvinteren bestemmer som sagt når store og små fotballspillere i Rennebu kan ikle seg hansker og stillongs og begynne utendørstreningen.

- Når Oppdalingene ser at vi starter brøytinga nå, blir de sikkert litt stresset, sier Stavne med et smil, og antyder med det at det ligger litt prestisje i å få fotballbanen spilleklar før naboene.

Stavne forteller at seniorlaget trener en gang i uka i fotballhallen på Storås, i tillegg til at de trener inne i Rennebuhallen. Det foreligger også planer om noen treningskamper før seriestart, selv om lite er konkret.

- Vi har avtalt kamp mot Meldal, men det blir ikke før utendørsbanen deres er klar, så når det blir, avhenger av været, sier han.

Apropos Oppdal; Rennebu har nylig signert to spillere fra naboklubben i sør.

- Aslak Nyvold og Haris Mesic er klar for Rennebu. Dette er to unge og spennende spillere, men vi er fullt klar over skadehistorikken til Mesic, så vi får bare se hvordan det hele utvikler seg, sier Stavne.

Rennebu A-lag sesongåpner fredag 20 april borte mot Nidelv og det nyopprykkede mannskapet til Håvard Hårstad Meslo og Olav Stavne spiller sin første hjemmekamp i 5. divisjon søndag 29. april mot Tynset 2.