Mandag ble det arrangert FIS-renn i Ruka, Finland. Esten Riise Falksete fra Oppdal har kjørt en del FIS-renn denne sesongen, men dette var hans første seier i FIS.

I disiplinen slalåm var det oppdalingen som til slutt var best og vant med 35 hundredeler foran nummer to etter andre omgang. Joona Piirainen fra Finland ble nummer to, mens Andreas Strand ble nummer tre.

Under slalåmrennet tirsdag tok han en ny pallplass i Ruka. Han endte på en 2. plass.

– Jeg er veldig fornøyd med de to rennene jeg har gjennomført. Å vinne mitt første FIS-renn var veldig spesielt, for det er det jeg har jobbet for i mange år. Det har vært et stort delmål og da er det utrolig godt å klare å nå det, sier Riise Falksete til Opdalingen.

Han var svært fornøyd med gjennomkjøringen av seiersløpet på mandag.

– Første omgang var litt rufsete, mens andre var meget solid. Det var krevende forhold, men for oss handler det om å takle forholdene så godt som mulig, sier han.

– Det er rart det der, når du først får en seier, så kommer du i flytsonen, sier han.

Slitt med sykdom

Oppladningen til de første løpene har ikke vært helt optimale for oppdalingen. Han har slitt med sykdom de siste dagene.

– Jeg har vært på bedringens vei og jeg har kjørt løp med feber i kroppen. Heldigvis har det gått veldig bra, sier han.

Etter to gode løp mandag og tirsdag denne uka, skulle han i igjen aksjon i slalåm onsdag ettermiddag og her ble det en ny seier til oppdalingen.

– Jeg er overveldet og superhappy over det jeg har fått til de siste dagene. Det er utrolig deilig at det endelig har løsnet, spesielt etter at jeg har slitt en del denne sesongen, sier han til Opdalingen.

Han har ett renn igjen i Finland før han reiser hjem til Oslo for å forberede seg til et nytt renn i helga. Deretter blir det NM-forberedelser for oppdalingen, som starter neste uke.

– Å vinne et FIS-renn har vært et stort delmål for meg, sier han.

I fjor høst flyttet oppdalingen til Oslo. Her er han en del av Team Skistar, som har hovedbase i Oslo. Laget er et rekruttlag i regi av Norges Skiforbund og er et C-lag. Europacuplaget er B-lag.

– Det er veldig artig å være på et lag med noen av de beste utøverne i Norge og vi pusher hverandre på trening. Vi er ti gutter på laget og vi har et godt samhold, sier han.

Har funnet formen til NM

– Hvordan vil du oppsummere sesongen du har hatt?

– Den har egentlig vært ganske bra. Jeg har gjort det stort sett veldig bra på trening og jeg har vist at jeg har hatt et bra nivå inne. Det har buttet litt imot på konkurranse, men nå ser det ut som om jeg har funnet det riktige spenningsnivået, sier han.

Det neste store for oppdalingen er NM på Hafjell, som arrangeres neste uke.

– Om jeg havner innenfor en topp-ti-plassering i NM, så skal jeg være veldig fornøyd, sier han.

– Hva tenker du om neste sesong?

– Jeg er avhengig av sponsorer og økonomisk hjelå for å fortsette. Det koster veldig mye å drive på med dette. Jeg har lyst å holde på så lenge som mulig. I år har jeg blant annet fått støtte fra Elotec og VPG og det setter jeg stor pris på, sier han.