I tillegg er hun vinner av samme klasse i Norma Cup, som er en landsdekkende konkurranse

Norma Cup går over fem runder, hvor de tre beste resultatene er tellende. I den cupen har det vært stor deltakelse. Midt-Norsk mesterskapet gikk av stabelen i Sunndalen forrige helg.

– Det er utrolig artig å vinne. Det er litt rart å tittelere meg som mester i klassen, men også utrolig artig, sier Maja til Opdalingen.

Det er bestefar Arvid Øiamo, som også er leder i Oppdal pistolklubb, som har fulgt Maja hele veien. Besteforeldrene hennes er de som trener henne og kjører land og strand på stevner med henne.

Storesøster forbildet

11-åringen har drevet med skyting i ett år. Allerede dette året har hun hevdet seg i toppen.

– På Norma Cup fikk jeg til sammen 830 poeng på de tre tellende rundene. Nummer to på lista hadde 771 poeng, så jeg hadde en solid luke til nummer to, sier hun.

På Midt-Norsk mesterskap ble det 374 poeng av 400 mulige.

– Hva var grunnen for at du begynte med skyting?

– Det så veldig artig ut, i tillegg til at pappa og storesøsteren min holder på med det, sier hun.

Arvid Øiamo synes det er veldig artig å se at barnebarnet hevder seg i toppen.

– Det er veldig artig å se at det går an å ha såpass fremskritt på kort tid. Forhåpentligvis kommer hun til å fortsette, for det har vært hemskoen til klubben i mange år, at vi sliter med rekrutteringen.

11-åringen har ingen planer om å slutte med idretten.

– Jeg har lyst til å bli norgesmester, så det er et langsiktig mål jeg vil jobbe mot, sier hun og forteller at storesøsteren er et stort forbilde for henne.

I midten av april skal Maja også delta på Ungdomslekene. Dette er en konkurranse med mange deltakere. I fjor ble hun nummer fire og målet i år er å få en bedre plassering enn fjoråret.

– Hva er det artigste med skyting?

– Det er å konkurrere og å vinne, sier hun.

Arrangerer NM i sommer

Oppdal pistolklubb skal til sommeren arrangere NM for niende gang. I juli kommer det rundt 500 skyttere fra nord til sør til Oppdal for å delta på norgesmesterskapet.

– Vi har arrangert åtte NM tidligere og det første arrangerte vi i 1997. De siste årene har vi arrangert det i samarbeid med Støren og Sunndal, sier Øiamo.

– Vi har også flere fra Oppdal som kan hevde seg på hjemmebane, blant annet Fredrik Berg Forren, som i fjor ble firedobbelt norgesmester i fjor i feltskyting, sier han.