Onsdag sovnet trenerlegenden Bjørn Hansen inn ved St. Olavs Hospital i Trondheim etter lengre tids kamp mot kreften.

- Det er trist. Det er nesten som at det er en kjenning som er gått bort, selv om jeg ikke kjente han så godt personlig. Det gjelder vel for de fleste som har vært Rosenborg-supportere i mange år. Det blir akkurat som med musikkartister, som har vært en del av lydbildet til livet ditt. Selv om du ikke kjenner dem personlig, så kjenner du en følelse av tap når de går bort, sier leder i fotballgruppa til Oppdal IL, Inge Lauritzen til Opdalingen.

Selv om de ikke hadde et nært personlig forhold, har Lauritzen møtt trenerkjempen Hansen en rekke ganger. Både når Hansen holdt foredrag for fotballgruppa i 2011, da Hansen trente Oppdal og på diverse trenerskoler og samlinger, deriblant Eggens Trenerskole i Orkdal.

- Hva vil du si om Bjørn Hansen som person og fotballmann?

- Mitt inntrykk er at han var en veldig sympatisk og trivelig kar. Han hadde tid til å prate med alle og han gjorde ikke forskjell på folk, uansett om du tilhørte toppen eller bunnen av trøndersk fotball. Han var veldig lett å prate til, positivt innstilt og han ga gode råd. En kjernekar, rett og slett.

Hansen har bodd på Oppdal i flere år. På tidlig 70-tall var han ansatt på Oppdal ungdomsskole. Han har også spilt for og trent seniorlaget til Oppdal IL.

Lauritzen la heller ikke skjul på at han var oppdaling, da han møtte Hansen.

- Han hadde en liten softspot for Oppdal, siden det var en av de første plassene han flytta til. Han bodde her i mange år.

Når det gjelder fotballmannen Hansen, som svært mange trøndere har et nært forhold til, er det heller ikke overraskende at Lauritzen hyller Rosenborg-legenden med store ord.

- Det var Eggen som tok mye av plassen i Rosenborg, med store fakter og ord, mens Hansen var mer lavmælt og nedpå. Likevel så mangla han overhodet ikke faglig tyngde. Han var like god som Eggen, selv om han framførte kunnskapen sin på en litt annen måte.

Det kan godt framstilles som at Hansen utfylte Eggen på en glimrende måte.

- Bjørn var kanskje en som holdt igjen Nils Arne litt. Eggen har sagt at Hansen var like angrepsorientert som ham. Han spilte andrefiolin både for både Eggen og Drillo, da Rosenborg og landslaget var på sitt beste. Han har en vesentlig del av æren for at Rosenorg gjorde det så innmari bra og at klubben er det den er i dag. Det er ingen tvil om at Bjørn Hansen var en stor og mektig bidragsyter. Det tror jeg alle som er interesserte i fotball ser og forstår.