Holmenkollstafetten samler over 40.000 løpere. Stafetten er inndelt i flere klasser. VOF sitt herrelag har løpt i eliteklassen de siste årene etter at de vant klasse 2 for tre år siden. Her er landets 20 beste lag samlet. For å beholde plassen må VOF blir nummer 16 eller bedre.

- Det blir knallhard konkurranse på alle etappene. Mens vi har med en stamme fra Oppdal med forsterkninger av venner av våre løpere, har lag fra de store byene forsterkninger fra både inn- og utland, sier trener Kjell Arve Husby.

De femten etappene varierer i lengde fra nesten tre kilometer til den korteste på 370 meter. I tillegg er det variasjon i flatt, motbakke og nedoverbakke. Start og mål er på Bislett stadion. Stafetten er TV-sendt.

Herrelaget består av Torje Klevmo, Jakob Meløy, Andreas Tunset, Sigurd Mjøen, Jørgen Skogholt, Eivind S. Skarpsno, Erling Kristiansen, Ådne Norland, Eskil Sørhøy, Ånung Viken, Njål Viken, Ivar Skjerve, Noah Abraha, Are Denstad og Petter Døhli. Eivind Gausland er reserve.

Det er fire år siden VOF hadde damelag i stafetten. De starter i puljen under eliteklassen. De skal gjennom samme løype som herrene.

De løper i følgende rekkefølge: Turid Loe, Andrea Gjønnes, Marit Solem, Kari Øyre Slind, Malin Olsen, Nora Røtvei, Silje Øyre Slind, Ida Heggvold, Hanne Loe, Silje Dahl Benum, Mona Alver Krogen, Kristine Gorseth, Kristine Hokseng Øien, Nora Solem Breili og Kristin Mæhle. Reserver er Inger Elin Mæhle og Inger Mai Loe.

- Det er mye logistikk som må planlegges med to lag. Alle er ikke like kjente i Oslo. Dessuten er reise og bosted en utfordring med løpere fra Tromsø i nord, Oslo i sør og Bergen i vest. Stafetten er også et solid økonomisk løft for VOF, sier Husby.