I går tirsdag gikk startskuddet for årets Tinestafett. I år var det hele 48 påmeldte lag fra Kvikne, Rennebu og Oppdal.

- Det innebærer 480 elever i aktivitet på Oppdal stadion denne dagen. Vi kan love både høy innsats og god stemning, skriver Geir Karlsen i Vollan IK i en pressemelding.

Tinestafetten feirer også 25-års jubileum i år. Totalt er 110.210 skoleelever fra hele landet påmeldt, og aldri før har så mange elever stått på startstreken til verdens største stafett.

– Hvert år blir vi like imponert over entusiasmen og gleden hos elevene som heier hverandre frem eller krysser målstreken etter å ha gitt alt for sitt lag. At vi har arrangementer over hele landet, i hver bygd og hver by, er helt fantastisk, sier prosjektleder i TINEstafetten, Magnus Trosdahl.

- Veldig artig å slå Oppdal

7. klasselaget fra Rennebu gjorde som de ville i sin klasse og løp inn til seier. De som løp på laget var Signe Lidarende Meslo, Lena Marie Storslett Hansen, Lina Sørum Rise, Mohamed Abdirahman Sheik, Sondre Germundson Kvam, Snorre Olav Joramo, Ida Jerpstad og Jesper Vaagen.

- Det er veldig artig å vinne, forteller de til Opdalingen etter målgang.

De forteller at de har vært med på Tinestafetten tidligere, men at det er første gangen de er her i Oppdal. Med over 400 elever på startstreken, syntes elevene det både var rart og artig å være sammen med så mange.

- Det er rart fordi vi er vant til å være så få. Men artig siden vi vant over alle sjuendeklassingene, sier de med et stort smil om munnen.

Fysisk aktivitet og sunt kosthold

Tine har vært samarbeidspartner til stafetten fra starten. For Tine er det fokuset på fysisk aktivitet og et variert kosthold, samt å bidra til mer aktivitet i hverdagen for barn og ungdom som danner bakgrunnen for det 25 år lange samarbeidet.

– Vi i Tine ønsker å gi næring til både små og store drømmer – om det er å løpe først over målstreken eller å oppleve lagånden og mestringen sammen med klassekameratene sine. Med TINEstafetten får elever landet over muligheten til nettopp dette. For oss er det derfor en fryd å kunne bidra til at så mange barn får oppleve denne idrettsgleden, sier prosjektleder Kirsti Tomassen i Tine.

Heidi Aarsheim Bøe, Kari Toftaker og Berit Haarstad Foss var til stede på arrangementet for å dele ut drikke og t-skjorter.

- Tinebønder er opptatte av samfunnet og idrett. Vi ønsker å støtte ungdom som er med på idrett og så langt har dette vært en kjempefin dag, sier Heidi Aarsheim Bøe til Opdalingen.

Siden 1993 har Tinestafetten skapt engasjement og idrettsglede blant elever over hele landet. Så langt har stafettens deltakere løpt 340 372 km, så det er noen mil med idrettsglede som har blitt tilbakelagt på disse årene.

Se bildeserie øverst i artikkelen!

Om stafetten

  • TINEstafetten er Norges desidert største ungdomsmønstring med over 110.210 påmeldte elever fra 6.- 9. klassetrinn i 2018.

  • Det er ti deltakere på hvert lag (fire gutter og fire jenter + to reserver) som løper 200 meter hver.

  • TINEstafetten arrangeres den 8. mai med noen få unntak, på 300 idrettsarenaer rundt om i landet.

  • Det var Norges Friidrettsforbund som i 1993 henvendte seg til TINE for å få sponset en friidrettstafett på skoler. TINE ble med på dette samarbeidet for å motivere til økt fysisk aktivitet og bevissthet rundt kosthold hos ungdom.

  • Norges Friidrettsforbund er teknisk ansvarlig for gjennomføringen av samtlige arrangementer.