I helga ble NM-mixed avholdt i Trondheim. Fra Oppdal curlingklubb var det tre lag som var representert. Lag Næss, som består av Wilhelm Naess, Eirin Mesloe, Ingvild Skaga og Martin Sesaker vant NM-mixed i fjor og skulle forsvare gullet denne helga.

Laget gikk gjennom gruppespillet med å vinne alle kampene. Etter at de vant 10–4 over Lag Brænden søndag formiddag, var de klare for finale. Der møtte de lag Nepstad.

Finalen ble en jevnspilt affære, men det var til slutt lag Næss som trakk det lengste strået og vant kampen 6–5. Dermed forsvarte Oppdalslaget NM-gullet fra i fjor og sikret seg samtidig retten til å forsvare Norge i mixed-VM, som arrangeres i Canada til høsten.

– Denne helga har vært kjempebra. Vi har spilt bra gjennom hele gruppespillet og vi har hatt det veldig gøy på isen. Ekstra morsomt at vi gikk ubeseiret gjennom hele turneringen, sier Eirin Mesloe til Opdalingen.

I finalen møtte de lag Nepstad. Der ble det en knepen 6–5 seier til Oppdalslaget. Det var lag Næss som startet best og ledet 5–2 etter fire omganger. Men lag Nepstad hadde tre omganger på rad hvor de tok ett poeng i hver omgang og utlignet til 5–5 før den åttende omgangen.

– Finalen ble en jevn affære, hvordan var det å trekke det lengste strået i den kampen?

– Det var deilig å vite at vi vant finalen. Det ble en veldig jevn kamp mot lag Nepstad, men å trekke det lengste strået var fantastisk, sier hun.

Dermed forsvarte oppdalslaget NM-gullet fra i fjor.

– Det var nervepirrende med tanke på at vi måtte prøve å forsvare NM-gullet fra i fjor, men det var fantastisk å få forsvart tittelen, sier hun.

I april i fjor var det det samme laget som sikret NM-gullet på hjemmebane i Oppdal. Med den seieren, fikk de muligheten til å representere Norge i mixed-VM. Der endte det norske laget på en 4. plass.

– VM i mixed er jo et seniormesterskap, så det var veldig spennende å få oppleve det. Vi fikk gode resultat i det mesterskapet, har Mesloe tidligere uttalt til Opdalingen.

– Nå får dere muligheten til å reise til VM i Canada i høst og igjen representere Norge i et VM, hva tenker dere om det?

– Vi synes det er kjempestas å få muligheten til å representere Norge i nok et VM. Jeg gleder med kjempe mye og tror resten også gjør det, sier hun.

– Hvordan vil du beskrive samholdet i laget?

– Samholdet i laget er kjempebra. Vi har det gøy sammen og trives veldig godt sammen. Det er veldig viktig og jeg tror det er en stor del av hvorfor vi har kommet så langt som vi har, sier hun.