I løpet av sommeren håper Snøhetta IL at kunstgressbaneprosjektet ved Midtbygda oppvekstsenter skal ferdigstilles. I fjor høst vedtok Oppdal kommune at prosjektet skulle støttes med 500 000 kroner.

- Vi er i ferd med å skulle iverksette prosjektet nå. Vi har en god dialog med kommunen i forhold til å få overført den støtten som er vedtatt og med videre støtte gjennom tippemiddelordninga, har vi god tro på at vi skal få fullført dette i løpet av sommeren, sier FAU-leder Vegard Hammern Vognild.

De har fortsatt ikke satt noe tidspunkt for oppstart av grunnarbeidet. Når arbeidet starter kommer an på leveringstid.

- Alt er ennå ikke helt spikra. Vi driver blant annet og kikker på et kunstgressdekke uten gummigranulat. Dekket er godkjent av FIFA, men NFF har ikke fått testet det ut enda.

Dette dekket er litt dyrere enn det som vanligvis brukes i Norge, men det er langt mindre miljøskadelig og det gjør samtidig at de som skal drive banen slipper å bli pålagt restriksjoner rundt opprydning av de miljøfarlige gummikulene.

- Vi håper det skal få noen fordeler, at vi går en annen vei en det som har vært gjort tidligere. Selv om dekket koster litt mer, sparer vi inn igjen penger på at vi unngår disse miljørestriksjonene, sier Vognild og påpeker samtidig at ingenting er konkludert når det gjelder dekket ennå.

I første omgang alt under dekket som skal på plass. Når grunnarbeidet er ferdig, håper Snøhetta IL at dekkespørsmålet er avgjort.

Arbeidet med nærmiljøanlegget startet allerede i 2016. Da var målet at anlegget skulle ferdigstilles innen tre år.

- Vi er inne i det tredje året nå og det er kun kunstgressbanen som gjenstår. At det var dette prosjektet som ville fullføres sist, var vi innforstått med tidlig, da dette uten tvil er det tyngste løftet. De andre tiltakene kosta mindre, sier Vognild.

Prosjektgruppa håper nå at banen skal ligge klar til skolestart i august. I forlengelsen av kunstgressbanen, skal det også ligge en skatepark.

- Vi prøver å gjøre ferdig grunnarbeidet der i samme slengen.

Prosjektgruppa jobber fortsatt med finansiering av prosjektet. Blant annet venter de på svar på søknaden om spillemidler.

- Det er fortsatt ikke endelig avklart, men vi har trua på at det kommer til å ordne seg og at det blir kunstgressbane. Vi har i hvert fall startet med detaljplanleggingen. På ett eller annet tidspunkt vil vi sette dato for gjennomføring av grunnarbeidet. Trolig blir det på ei helg, så vi får mest mulig dugnadskrefter i sving.

Vognild skryter av dugnadsviljen midtbygningene har vist så langt.

- Vi har gjort oss noen gode erfaringer med dugnadsviljen i bygda. Jeg tror mange er interessert i å få denne banen på plass nå og håper virkelig at folk stiller opp for å hjelpe. Det er jeg også overbevist om at de kommer til å gjøre.