Kari Øyre Slind tar ingen sjanser i oppkjøringen til VM-sesongen. Derfor står hun over showrenn som Holmenkollen skishow.

– Det er alltid vanskelig å stå over en konkurranse, men det er ikke noen vits å ta noen sjanser. Det er idiotisk å kjenne at det er vondt etterpå, sier hun til adressa.no.

Hun legger til:

– Hadde jeg vært i samme situasjon for to år siden, hadde jeg nok konkurrert. Jeg er kanskje litt klokere nå.

Slind har vært skadeplaget i mange år, og i fjor var det en overbelastning på stortåa som gjorde at hun mistet sesongåpningen på Beitostølen.

– Nå prøver jeg å forebygge. Jeg følger egen følelse og rådfører meg med helseteamet. Jeg må prøve å gjøre som i dag: Jeg må ta forbehold når jeg kjenner bitte litt smerte. Man er jo ivrig og vil være med. Da er det fort gjort å gi alt og trosse smertene, men så har du det gående etterpå, sier hun til avisa.

Også høydesamlingene har skapt store problemer, og Slind skal nå i samråd med ledelsen avgjøre hvordan dette løses i år. Den avgjørelsen er det ikke sikkert hun tar før tett opp mot avreise.

– I Seiser Alm går man konstant i motbakke på rulleski. Nå skal vi til Livigno (ligger 1816 meter over havet, journ.anm.), og der er det mulig med mer skånsom trening, men jeg må ikke ta en avgjørelse før tett opp til avreise på om jeg skal dra, sier hun om samlingen som er lagt til månedsskiftet august/september.

Landslagssjef Vidar Løfshus er imidlertid klar på at løperne bør til høyden. Han tenker fram mot OL i Beijing i 2022.

– Som løper ville jeg tenkt at man må høste erfaring. Beijing er på 1750 meter, og man kan ikke komme dit uten å ha vært i høyden, sier Løfshus til Adressa.

Torsdag skal kvinnelandslaget møtes på Meråker, for en ukes treningssamling, deretter blir det en liten ferie hjemme i Oppdal.