Midt under skoleavslutninga for årets avgangselever ved Rennebu ungdomsskole, tok ordfører Ola Øie ordet.

Han var nemlig ikke bare tilstede som far, men også for å overraske en elev ved å dele ut Rennebu kommune sitt stipend til unge utøvere. Det gikk ikke lang tid, før den feststemte forsamlingen skjønte hvem som skulle motta stipendet, og det var en glad og ydmyk Emilie Marie Joramo som mottok en sjekk på 10.000 kroner, diplom og blomster.

- Jeg håper dette motiverer til ekstra satsing, og jeg kan samtidig røpe at vi år har mottatt rekordmange søkere til stipendet, sa Øie, før han ramset opp noen av begrunnelsene til at det naturlige valget falt på fotballtalentet fra Innset.

- Emilie Marie har spilt på kretslag siden hun var 13 år, vært uttatt på landlagssamlinger siden hun var 14, hun ble matchvinner i NM finalen J16 i 2017, og deltok nylig på en landslagsturnering der hun ble kåret til banens beste i to kamper. I tillegg til at hun ble kåret til turneringens beste spiller for Norge.

Emilie Marie er en beskjeden, men målbevist ung dame, som har kommet langt i sitt ennå unge fotballiv, men som alltid ønsker å ta nye steg på karrierestigen.

Hun er kjent for å trene hardt, beskrives som en spiller som alltid lytter til trenernes råd og en jente som er villig til å ofre det som skal til for å nå toppen.

Hun flytter snart til Trondheim, der hun allerede er en del av den trønderske storheten innen damefotball; Trondheims-Ørn. Men selv om hun blir bydame, glemmer hun ikke hvor hun kommer fra.

- Selv om jeg flytter til Trondheim, vil jeg alltid være rennbygg, sa hun da hun smilende og til stående trampeklapp fra klassekamerater, foreldre og lærere tok i mot prisen fra ordføreren.

PS: Rennebu IL er en relativt liten klubb, men har fostret mange nasjonale og internasjonale topputøvere i flere ulike idrettsgrener. Emilie Marie Joramo er, så vidt vi vet, den fjerde spilleren fra Rennebu som har representert det norske landslaget i fotball.

Vegard Heggem, Vegard Skjerve og Jo Sondre Aas har alle landskamper for Norge, så Emilie Marie føyer seg altså inn i en imponerende rekke med ekstraordinære balltalent fra Rennebu.