Mandag ble det klart at Arne Gunnes (20) forlater 2. divisjonslaget Nardo midt i sesongen og vender tilbake til moderklubben Rennebu. Overgangen gjelder formelt fra i dag, tirsdag 26. juni, hvilket betyr at Arne kan ikle seg den oransje drakta allerede til helgas bortekamp mot Brekken. Om han blir tatt ut i troppen.

Det betyr også at han blant annet gjenforenes med lillebror Ole, som på sin side returnerte til moderklubben etter et opphold i Byåsen Toppfotball.

Sportslig leder i Rennebufotballen og trener for seniorlaget, Olav Stavne, er selvsagt godt fornøyd med tilveksten.

- Nivåmessig er det en liten nedtrapping for Arne, men vi driver seriøst, vi også. Det er viktig å understreke at dette var noe Arne selv ønsket, og noe som passet han akkurat nå. Vi skal ikke se bort fra at dette er en mellomstasjon på hans videre karriere, for vi må huske på at han bare er guttungen ennå, sier han.

Arne Gunnes forlot Rennebu til fordel for Byåsen i 2014. Da hadde kapteinen på Rennebu G16 også rukket å score et tosifret antall mål på seniorlaget, og ble raskt lagt merke til av klubber høyere oppe i systemet.

I Byåsen TF i 2. divisjon var han også en flittig målscorer i flere sesonger, før han foran fjorårets sesong meldte overgang til 2. divisjonslaget Nardo. Arne fikk totalt 135 kamper for Byåsen G19 og Byåsen TF Menn, og scoret imponerende 71 mål under oppholdet hos Trondheimslaget.

Det er altså en solid tilvekst Rennebu har fått i og med signeringen av Arne Gunnes.

- En motivert Rennbygg har vi alltid bruk for. Dessuten er han en god spiller og en meget trivelig kar som passer perfekt inn i miljøet, sier Stavne.

Etter at overgangen ble kjent, blant annet gjennom en videosnutt på Facebook, har reaksjonene vært mange.

Stavne sier med et glimt i øyet at overgangen nærmest har sendt sjokkbølger gjennom fotball-trøndelag, og videoen som du kan se øverst i saken, deles nå flittig på Twitter.