Silje Øyre Slind får klarsignal til Tour de Ski

  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sport

Både Kathrine Harsem og Martin Løwstrøm Nyenget er blitt forkjølet og står over Tour de Ski. Duoen blir erstattet av Silje Øyre Slind og Sindre Bjørnestad Skar.

Det opplyser medieansvarlig Gro Eide i Norges Skiforbund i en kort pressemelding.

Tour de Ski starter lørdag med skøytesprint i italienske Toblach. Langrennsfesten i Mellom-Europa går over sju etapper. Avslutningen går den såkalte «monsterbakken» Alpe Cermis 6. januar.

Dette er den norske Tour de Ski-troppen

Kvinner: Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Kari Øyre Slind (Oppdal), Silje Øyre Slind (Oppdal), Heidi Weng (BUL), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes Ski), Mari Eide (Øystre Slidre), Anna Svendsen (Tromsø).

Menn: Martin Johnsrud Sundby (Røa), Hans Christer Holund (Lyn), Emil Iversen (Varden Meråker), Didrik Tønseth (Byåsen), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Sjur Røthe (Voss), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk og Hauger), Eirik Brandsdal (Kjelsås), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen).