Opdalingen har tidligere skrevet om planene for å opprette et tverrfaglig opplæringskontor for lærlinger Oppdal og Rennebu. Det er Nasjonalparken Næringshage, Oppdal videregående skole og NAV som står bak prosjektet.

Før jul i fjor ble Opplæringskontoret i Oppdal og Rennebu (OOR) stiftet med flere lærlingebedrifter til stede.

For at kontoret skal bli operativt fra høsten av, er de avhengig av å få halvparten av lærlingtilskuddet som går til kommunen. I første omgang er det snakk om fem lærlinger. Fra august og ut 2017 utgjør dette beløpet cirka 72.500 kroner.

- Ved å godta søknaden kan kommunen sikre at opplæringskontoret kommer i drift med en ansatt i en halv stilling, sier styreleder Jan Bredeveien i Opplæringskontoret i Oppdal og Rennebu til Opdalingen.

I sin innstilling til formannsmøtet 6. juni anbefalte rådmannen kommunen å ikke støtte etableringen av et tverrfaglig opplæringskontor. Men formannskapet fulgte ikke anbefalingen og sa ja til etableringen. Et forslag fra Kirsti Welander ble vedtatt med fem mot to stemmer.

Onsdag denne uken skal kommunestyret sluttbehandle søknaden når de får "Budsjettregulering 2017" på bordet. Bredeveien har stor tro på at politikerne kommer til å vedta søknaden.

- Ja, det har jeg absolutt tro på. Det vil være merkelig hvis Oppdal kommune ikke vil kjøpe tjenester av kontoret, slik at vi ikke får kommet i gang fra høsten av, forteller han.